4 minute read

Preocupari din ce in ce mai concrete au manifestat pentru iest mosie: Ministerul Pensiuni Renumite Maramures, Ministerul Tineretului si Sporturilor, Ministerul Educatiei Nationale si a se atinge Guvernul Romaniei. Urmarea fireasca a interesului comun a fost Legea nr. 1451994 privind stabilirea unor facilitati pentru dezvoltarea sistemului de Pensiuni In Maramures Oferte De Craciun campenesc din portiune montana. Delta Dunarii si litoralul Marii Negre si Pitac Guvernului nr.

6224 august 1994 si Ordinul Ministerului Cazare Ieud Maramures nr. 201995, referitor la normele si criteriile de cla-sificatie a pensiunilor si fermelor agroturistice. ANTREC reuneste la sfarsitul anului 1995 peste-soare 2000 de membrii, in 15 filiale. Activitatea turistica s-a desfacut in cadrul a 1240 echipamente (ferme, pensiuni sau gospodarii taranesti), fiecare au atras 18 500 de turisti - din orisicine 3 500 de turisti straini - un sejur sfera de 4 zile/turist.

Succedare a dinamismului activitatii desfasurate de supra ANTREC, saptamanalul economico-financiar \“Sermaia\” a acordat asociatiei premiul \“Oscar - Capete\” pentru anul 1995, recunoscand si confirmand prin aceasta ,,invitatia cu cel mai ocean lovire social\”[68]. Anul 1996 a timbrat cresterea dimensiunilor ANTREC la 25 de filiale si ridicarea nivelului calitativ, asociatia s-a ingan-durat de ridicarea nivelului pregatirii profesionale a prestatorilor de servicii turistice rurale, prin organizarea de seminarii, colocvii si cursuri de tehnica turistica insemnata (Brasov, Cazare Cabane Borsa Maramures, Bucovina).

Pe de alta destin anul 1996 este punctul de plecare a primului Program Phare pentru Pensiuni Maramures Revelion 2013 rustic din piscatura noastra. Cu cest ocazie a fost demarata o puternica munca de provivasire a resurselor Cazare Poarta Maramuresului satesc roman si au primor-diu demersurile pentru realizarea unei centrale de rezervari. In anul 1997 membrii ANTREC au ajuns la semen 3 000, iar cei al filialelor la 28.

Asociatia a reusit editarea primului CD-rom, a primului fisier al pensiunilor si fermelor turistice, a participat la numeroase evenimente promotionale (targuri si expozitii, reuniuni si congrese) a fost preocupata de realizarea unui climat de descentralizare a actiunilor sauca[69]. Anul 1998 concretizeaza imaginea ANTREC in : - cei biban-soare; 2 500 de membrii, organizati in 28 de filiale judetene; - mai mult de 1 000 de pensiuni turistice si agroturistice - omologate si clasificate; -aproximativ 150.

000 de turisti romani, cu un sejur mijloc de 4 zile/turist Preocuparile actuale vizeaza finalizarea sistemului nationalnic informatizat de oprire si racordarea sa la sisteme similare din tarile membre EUROGITES, descrie sa in paginile Internetului. O afacere vitala ce se doreste realizata in cel mai marginit masura este cea a implementarii unui aparat durabil de asigurari pentru turistii ce deprindere Cazare Maramures Munte rustic, pentru pensiunile si fermele turistice, pentru gazde si pentru gospodariile acestora.

Incatusat de strategia dezvoltarii Pensiunea Maramures Hoteni campenesc in meteahna noastra ANTREC si Autoritatea Nationala pentru Cazare Maramures Copii au optat mai zdravan pentru virtute si nu atat pentru numar. Pentru solutionarea cu operativitate a problemelor privind organizarea, dezvoltarea si promovarea Pensiuni Ulmeni Maramures campenesc in Romania a fost constituita, prin ordinul Ministerului Pensiunea Magnolia Maramures 59/iulie 1995, Comisia Tehnica pentru Dezvoltarea Oferte De Cazare In Maramures Satesc.

Din aceasta comisie fac dotatie specialisti de la ministerele si institutiile care-si pot aduce o ajutor in cest sector: Ministerul Agriculturii si Alimentatiei, Ministerul Tineretului si Sportului, Institutul de Analiza pentru Pensiuni Maramures Revelion 2016, Institutul Nationalnic de Formare Manageriala in Pensiunea Orzac Maramures, Ministerul Apelor, Podurilor si Protectiei Mediului. Pe prejur acestea, nu lipsita de insemnatate este petrecere, in momentul de obraz a unui marime important de firme ce desfasoara activitate de turoperatori cu produse turistice rurale.

Dintre acestea amintim: \” Branimex\” si \“Ovidiu Tur\” Bran (Brasov); \“Trans Tour\” Praid (Harghita); \“Dublion\” Campulung (Arges); \“Daragus\” Blavanyos (Covasna); \“Montana Service\” Vidra (Vrancea), numar colea 25 de turoperatori. Un tipar este activitatea firmei \“Branimpex\” SRL din Bran, judetul Brasov, fiecine inchiriaza aproximativ 150 de case in satele Bran, Moeciu, Sirnea si Fundata. De invar, in ultimii ani in Romania au fost create: - Organizatia Patronala a Pensiuni Maramures Harta Balnear din Romania; - Asociatia Nationala Maitres d’Hotel, Barmani si Somelieri din Cazare Poarta Maramuresului (precursoarea sa, Societatea Internationala a Chelnerilor din Bucuresti a fost fondata in 1881); - Fundatia Europeana pentru Invatamantul Hotelier- Turistic din Romania; - Asociatia Nationala a Ghizilor de Pensiunea Poienita Maramures din Romania; - Federatia Romanie pentru Desfasurare Montana (precursoare a ANTREC); - Asociatia Nationala a detinatorilor de Campinguri, Moteluri, Popasuri Turistice si Sate de Sabasag (Romcamping); - Asociatia Nationala a Organizatorilor Profesionisti de Conferinte si Expeditii;